ALERT CONSULTANCY
Begeleidt en adviseert voor een veilige werk- en leefomgeving

Brandveiligheid bedrijfspand Onderzoeken en Advisering

Een bedrijfspand moet aan diverse regels voldoen op het gebied van brandveiligheid. Uiteraard wilt u als verantwoordelijke ook dat alles in orde is.

In het Bouwbesluit 2012 kunt u alle regels terugvinden waaraan uw bedrijfspand moet voldoen op het gebied van brandveiligheid. Deze regelgeving verandert voortdurend. Als gebouweigenaar draagt u de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alles in orde is. We raden u aan om regelmatig een controle te doen.

Brandveiligheid van bedrijfspanden is ons specialisme. We komen graag bij u langs om te bekijken wat u kunt verbeteren aan de beveiliging van uw pand.

Neem contact op

Brandveiligheid bedrijfspand tips

  • Bekijk of alle nodige blusmiddelen aanwezig zijn en nog goedgekeurd zijn.
  • Is er een brandmeldinstallatie aanwezig? Controleer regelmatig of de installatie nog in goede staat is.
  • Check of alle aanwezige elektrische installaties aan de NEN norm voldoen.
  • Zorg voor voldoende vluchtwegen zonder obstakels of blokkades.
  • Houd regelmatig een ontruimingsoefening.
  • Doe periodiek een noodverlichting controle.
  • Zorg ervoor dat raambekleding, decoratie of versiering niet bij een hittebron bevestigd zijn.
  • Zorg voor een speciale rookruimte voor de rokers.
Neem contact op

Gebruiksmelding bedrijfspand

Kunnen er meer dan 50 personen tegelijk in het pand aanwezig zijn? Dan is het doen van een gebruiksmelding noodzakelijk.

Onafhankelijk brandveiligheid bedrijfspand advies

Alert Consultancy is een in brandveiligheid gespecialiseerde organisatie. We zijn een onafhankelijk adviesbureau. We komen graag langs om uw bedrijfspand te bekijken en om te kijken of er verbeterpunten mogelijk zijn aan de brandveiligheid van uw bedrijfspand.

Dit is zowel mogelijk voor bestaande bouw als bij nieuwbouw waarbij het gewenst is om de gehele brandveiligheid in kaart te brengen.

Specialist in bedrijfspand beveiligen

Onze specialisten zijn goed opgeleid en hebben voldoende expertise om een brandveiligheidsinspectie uit te voeren en gedegen advies uit te brengen volgens de geldende regels en wetten. U ontvangt een regelgericht of risicogericht adviesrapport dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden bij het aanbestedingstraject. Wij hebben ervaring met de volgende locaties:

Keuring van een pand

Advies uitbrengen rondom brandveiligheid is één van onze expertisevlakken, maar u kunt ons ook inschakelen voor de keuring van een pand.

Het adviseren en/of het keuren gaat op basis van het toetsprotocol Bouwbesluit. Hierdoor heeft u de garantie dat het advies of rapport dat wij uitbrengen voldoet aan de wettelijk gestelde eisen.

Bedrijf beveiligen? Neem contact op

Neem contact met ons op voor een passend brandveiligheidsadvies waarbij we alle verbeterpunten voor u op een rijtje zetten.

Neem contact op

Welke beveiliging heb ik nodig?

Wij inventariseren gratis wat bij u past.

Alert Consultancy:
komt bij u op locatie.
beoordeelt uw pand.
geeft vrijblijvend advies.

    Een passende prijs en een passend beveiliginsplan maken we graag na ons bezoek.