ALERT CONSULTANCY
Begeleidt en adviseert voor een veilige werk- en leefomgeving

Bestaande bouw

Heeft u een bedrijfspand waarvan u de beveiliging wilt vernieuwen of wilt u voor een ander soort terrein de beveiliging herzien vanwege bijvoorbeeld een eis van de verzekering? Alert Consultancy is hét adviesbureau met jarenlange ervaring in schrijven van beveiligingsplannen voor de bestaande bouw. In onze beveiligingsplannen gaan wij onder andere in op brandmeldinstallaties, vluchtwegsignalering en het Programma van Eisen. In onze beveiligingsplannen proberen we een uitgangsdocument te maken waarin alle installaties, bouwkundige voorzieningen en organisatorische maatregelen samen komen. Uiteraard conform de meest recente wet- en regelgeving.

Waar bestaat een beveiligingsplan uit?

Al jarenlang schrijven wij gedegen beveiligingsplannen voor de bestaande bouw. Om tot een goed plan te komen, toetsen wij de organisatorische, bouwkundige en elektrotechnische maatregelen. Op basis van die toetsing maken wij een plan op maat. De volgende elementen komen terug in het beveiligingsplan:

  • Brandmeldinstallaties: Welke brandmeldinstallatie wordt er geëist? Waaraan moet de brandmeldinstallatie voldoen? Met welke andere systemen moet de brandmeldinstallatie worden geïntegreerd?
  • Vluchtwegsignalering: Moet het pand überhaupt worden voorzien van vluchtwegsignalering, zo ja waar moet dit dan worden toegepast?
  • Ontruimingsplattegrond: Zijn ontruimingsplattegronden noodzakelijk en waar moeten ze dan worden geplaatst?
  • Programma van Eisen: Het Programma van Eisen van de brandmeldinstallatie kan door ons worden opgesteld of door ons worden getoetst.

Waarom een beveiligingsplan?

  • Door een gedegen beveiligingsplan te laten opstellen voldoe je aan de eisen van de verzekering en/of Bouwbesluit.
  • Een beveiligingsplan laten opstellen door een ervaren adviesbureau zorgt ervoor dat u altijd voldoet aan de meest recente wet- en regelgeving.
  • U bent optimaal beschermd tegen alle risico’s wanneer u het onafhankelijke advies heeft laten uitvoeren door een installatiebedrijf.
Beveiligingsplan aanvragenFoto’s insturen
Advies brandveiligheid

Welke beveiliging heb ik nodig?

Wij inventariseren gratis wat bij u past.

Alert Consultancy:
komt bij u op locatie;
beoordeelt uw pand;
geeft vrijblijvend advies.

Een passende prijs en een passend beveiligingsplan maken we graag na ons bezoek.

Advies brandveiligheid