ALERT CONSULTANCY
Begeleidt en adviseert voor een veilige werk- en leefomgeving

Ontruimingsplan opstellen: verplicht voor bedrijven

Heeft u een bedrijfspand waar een brandmeldinstallatie aanwezig is? Dan bent u vanuit het Bouwbesluit verplicht om een ontruimingsplan te laten opstellen. Naast een ontruimingsplan opstellen, bent u ook verplicht om een uitgebreide risico-inventarisatie (RI&E) en BHV-plan in bezit te hebben. Zo bent u altijd goed voorbereid op noodgevallen.

Een ontruimingsplan vormt een cruciaal onderdeel van de voorbereiding op noodsituaties in elke bedrijfsomgeving. Het plan brengt in kaart wie er in geval van nood verantwoordelijk is en welke middelen er ter beschikking staan om efficiënt en veilig te evacueren. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan brand uitbreken, en in dergelijke gevallen is een gedegen ontruimingsplan van essentieel belang.

Alert Consultancy is trots op haar specialisme in het opstellen van ontruimingsplannen en -plattegronden voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Indien u op zoek bent naar expertise en jarenlange ervaring op het gebied van ontruimingsplannen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Contact opnemen

Wat staat er in een ontruimingsplan?

Bij het opstellen van een ontruimingsplan komen diverse factoren kijken. Alert Consultancy zet haar expertise in om u een volledig ontruimingsplan te bieden dat voldoet aan alle wettelijke vereisten, inclusief de volgende elementen:

  • Procedures en afspraken in geval van calamiteiten.
  • Plattegronden die voldoen aan de NEN1414.
  • Verantwoordelijkheden van de bedrijfshulpverleners (BHV).

Bovendien zorgen onze adviseurs ervoor dat uw ontruimingsplan voldoet aan de NEN8112-norm.

Hoe maak je een ontruimingsplan?

Het opstellen van een ontruimingsplan is een taak die ervaring en expertise vereist. Bij Alert Consultancy hebben we beide. Wij nemen niet alleen de taak van het maken van het ontruimingsplan op ons, maar wij kunnen ook advies geven over brede kwesties die te maken hebben met brandveiligheid, nulmetingen uitvoeren, Programma van Eisen opstellen, en uw brandmeldinstallatie waarborgen met een cursus BBMI (Beheerder Brandmeldinstallatie).

Maak samen met Alert Consultancy uw ontruimingsplan

Het creëren van een efficiënt ontruimingsplan is geen solitaire inspanning. Het vereist teamwerk daarom willen we bij Alert Consultancy samen met u een ontruimingsplan creëren dat perfect aansluit bij de behoeften van uw pand, hetzij bestaand of nieuw. Neem contact met ons op voor meer informatie en laten we samen werken aan een veiligere toekomst.

Alert Consultancy is uw partner bij het maken van een ontruimingsplan. Wij verzekeren u van uitgebreide plannen die voldoen aan alle geldende wettelijke regelgeving. Met Alert Consultancy, bent u altijd goed voorbereid op noodgevallen. Wilt u een snelle indicatie van de mogelijkheden voor een ontruimingsplan voor uw bestaande of nieuwe pand? Upload dan uw foto of bouwtekening en ontvang vrijblijvend advies.

Upload bouwtekeningUpload foto
ontruimingsplan

Alert Consultancy, uw partner in veiligheid

Alert Consultancy is een brandveiligheid adviesbureau met jarenlange ervaring en expertise. Bij ons kunt u – naast het maken van een ontruimingsplan – terecht voor alles omtrent (brand)veiligheid. Wij bieden een breed scala aan diensten om u volledig te ondersteunen op het gebied van brandveiligheid. Hiervoor creëren we uitgebreide beveiligingsplannen die op maat gemaakt zijn naar de unieke behoeften van uw pand en organisatie. Ons doel is om een veilige omgeving te creëren en te onderhouden voor iedereen binnen uw bedrijf.

Daarnaast voeren wij nulmetingen uit om de huidige stand van zaken van uw brandveiligheid te bepalen. Op basis van deze metingen kunnen wij specifieke adviezen geven en een op maat gemaakt ‘Programma van Eisen‘ (PvE) opstellen. Een PvE is een document dat de eisen beschrijft waaraan uw brandveiligheidsinstallaties moeten voldoen. Ook organiseren wij cursussen Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI) om medewerkers op te leiden en hen voor te bereiden op eventuele brandveiligheidssituaties.

Welke beveiliging heb ik nodig?

Wij inventariseren gratis wat bij u past.

Alert Consultancy:
komt bij u op locatie.
beoordeelt uw pand.
geeft vrijblijvend advies.

    Een passende prijs en een passend beveiliginsplan maken we graag na ons bezoek.